Reessä koet elämyksiä ja luonnonrauhaa

Hengitys höyryää ja pakkanen ja lumi pistelevät iholla. On kylmä, mutta kuitenkin lämmin. Hetkeä aiemmin vallinnut innostuneiden huskyjen korvia huumaava ulvonta on hiljentynyt koirien päästyä liikkeelle ja keskittyessä nyt etenemiseen täydellisessä yhteistyössä. Kuuden koiran valjakko liikkuu äänettömästi hankien välissä, vain jalasten alla narisevan lumen ja vetureiden hengityksen rikkoessa hiljaisuuden. Retken jälkeen ja nokipannukahvit nautittuasi koirat hakeutuvat syliisi ja vaativat rapsutuksia kukin vuorollaan.

Tälläisiä elämyksiä tarjoavat useat koiravaljakkoyritykset Suomessa. Useimmat niistä löytyvät Lapista, mutta monelle voi tulla yllätyksenä, että tarjontaa on myös muualla aivan eteläisintä Suomea myöten.

Husky-yrittäjät koronan aiheuttamassa ahdingossa

Nyt jos koskaan on oikea hetki kokea jotain unohtumatonta. Huskysafariyrittäjät elävät matkailusta, ja yli 90 % niiden asiakaskunnasta koostuu ulkomailta saapuvista turisteista. Maailmanlaajuisen koronapandemian aiheuttamat matkailurajoitukset osuvat ankarasti erityisesti koiravaljakkopalveluita tarjoaviin yrityksiin. Vaikka asiakkaita ei ole, kulut juoksevat ja nälkäiset suut on ruokittava. Ulkomaisten turistien puute on tekemässä tuhannet huskyt työttömäksi, ja safariyrittäjät joutuvat kovaan paikkaan punnitessaan, miten koirat saadaan pidettyä. Yhden huskyn ylläpitoon kuluu noin pari tuhatta euroa vuodessa, josta jo ruokakulut ovat noin 500 €. 

Miten voin tukea?

Mene koiravaljakkoajelulle!

Paras keino tukea on varata itsellesi tai läheisellesi unohtumaton kokemus ja mennä safarille! Rekikoirat rakastavat juoksemista ja vaikka asiakkaita ei olisi, täytyy koirien liikunnan tarve täyttää päivittäin. Tyhjää rekeä vedättäessä työ ei tuota ja huskyilta jää asiakkaiden rapsutukset saamatta. Varaa itsellesi rekiajelu jo ennakkoon! Löydät itsellesi sopivan koiravaljakkoyrityksen alla olevalta kartalta.

Osta lahjakortti huskysafarille

Voit ostaa huskysafarille lahjakortin ja antaa sen lahjaksi. Aineeton lahjakortti on ekologinen idea tavaran sijaan, ja huskysafarivierailu on saajalleen varmasti unohtumaton kokemus. Mikäli haluat vain tukea, voit jättää lahjakortin myös tarkoituksella käyttämättä.

Ryhdy kummiksi rekikoiralle

Useat husky-yrittäjät tarjoavat nyt mahdollisuuden ryhtyä kummiksi huskylle. Se tarkoittaa osallistumista koiran ylläpitokuluihin kuten ruokaan, eläinlääkärikuluihin sekä koirien hoitoon. Vastineeksi kummi saa useimmiten kuva- ja videokuulumisia koiraltaan sekä mahdollisuuden vierailla tilalla tai osallistua rekiajeluun. Huskykummius maksaa noin 30 euroa kuukaudessa tai 360 euroa vuodessa. Loistava joululahjaidea! Katso tarkemmat tiedot husky-yrittäjien nettisivuilta tai katso yhteystiedot alla olevalta kartalta. 

Anna huskylle koti tai hoitopaikka

Huskytiloilla on usein kymmeniä, jopa satoja koiria. Tällä hetkellä monissa huskysafareissa uutta pysyvää kotia taikka väliaikaista hoitopaikkaa etsii kaikenikäisiä, ihmisystävällisiä koiria. Otathan huomioon, että useimmat rekikoirat eivät ole asuneet koskaan sisällä. Valjakkokoirat ovat laumaeläimiä ja tarvitsevat erittäin paljon liikuntaa. Jos sinulla on mahdollisuus antaa huskylle uusi harrastava koti, ole yhteydessä husky-yrittäjiin ja tiedustele tilannetta. 

Kuva: Joonas Kairamaa

Mistä löydän huskysafarin?

Alla olevalta kartalta voit etsiä Suomessa sijaitsevia husky-yrittäjiä. Mikäli yrityksellä on omat verkkosivut, löydät myös niihin linkin kartasta. Kuitenkaan kaikilla pienemmillä yrityksillä ei välttämättä ole omia verkkosivuja, jolloin voit ottaa suoraan heihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. 

Huskysafariyrittäjät kartalla

Puuttuuko yrityksesi kartalta? Ole meihin yhteydessä alla olevalla lomakkeella tai lähettämällä viestiä info@traildog.fi. Tietojen lisääminen on ilmaista.

Disclaimer: Traildog.fi on koostanut listan, mutta ei ole vastuussa tietojen paikkansa pitävyydestä tai listalla olevien yritysten toiminnasta. Jos huomaat virheellistä/vanhentunutta tietoa, olethan yhteydessä info@traildog.fi.

Vielä jotain pientä koirallesi? Yli 100 € tilaukselle saat ilmaisen toimituksen!
12,90 €

Koiraharrastajien keskuudessa suureen suosioon noussut suomalainen tassuvaha. Luomua! Sopii niin kuiville anturoille kuin muihin iho-ongelmiin.

5,50 €

Mush Vainu Naudankeuhko sopii mainiosti koiralle herkulliseksi pureskeltavaksi välipalaksi reissussa. Super kevyttä kantaa mukana vaelluksillakin.

19,90 €

WAW joustopala vaimentaa tehokkaasti nykäyksiä mutta ei heikennä kontrollia koiraan. Erittäin kestävää ja kevyttä muoviseosta. Sopii kaikenkokoisille koirille.

9,90 €

Sanoiko joku Traildogin tuubihuivi? YES! Lämmin, tyylikäs ja valmistettu kierrätetyistä muovipulloista. Get it!

7,90 €

Kevyt ruoka-/juomakuppi retkikäyttöön. Kevyt ja helppo pitää puhtaana.

29,90 €

Kattava koiran ensiapupakkaus, joka on helppo ottaa retkille tai pitää vaikkapa autossa.

1,90 €

100% maatuvat koirankakkapussit kantokahvoilla: helppo sitoa kiinni!

4,50 €

Vastuullisen koiranomistajan must-have! Kätevä koirankakkapussin pidike, jolla käytetyn pussin saa roikkumaan esimerkiksi hihnaan.

7,90 €

100% tuoreesta lohesta valmistetut lohimakupalat. Terveellistä ja herkullista! Helppo palkkionami tai lisäenergia retkille.

14,90 €

8 cm pitkä ja erittäin kestävä karabiinihaka varmatoimisella ruuvilukituksella: kun haluat varmistaa ettei koira pääse irti missään tilanteessa. Paino 26 g.

15,90 €

Veteen sekoitettava juomajauhe koiran energiavarastojen ja nestetasapainon täydentämiseen.

15,90 €

Perunapohjainen palautusjuomajauhe aktiivisille koirille. Täydentää koiran glykogeenivarastot rasituksen jälkeen nopeuttaen lihasten palautumista.

13,90 €

Puhdasta, laadukasta norjalaista Omega-3 kalaöljyä koiralle kätevässä pumppupullossa.

15,90 €

Mush Vaisto Freeze Dried (nauta-kalkkuna-lohi) on painoltaan superkevyttä pakastekuivattua raakaruokaa. Loistava koiran ruokavalinta vaelluksille ja reissuun.

7,90 €

Mush Vainu Naudan henkitorvet sopivat mainiosti koiralle herkulliseksi pureskeltavaksi välipalaksi reissussa. Super kevyttä kantaa mukana vaelluksillakin.

26,90 €

Viiltosuojatut, kumipinnoitetut suojatossut koiralle ympärivuotiseen käyttöön. Kevyet, kestävät ja kosteutta hylkivät. Myös liukkaille pinnoille kuten jäälle.

4,90 €

Lihaisa, kiinteä koiranmakkara. Kiinteän koostumuksen ansiosta leikkaantuu mainiosti ja siististi palkkionameiksi. Sopii myös lihaisaksi reissuevääksi!

4,90 €

Lihaisa, kiinteä koiranmakkara. Kiinteän koostumuksen ansiosta leikkaantuu mainiosti ja siististi palkkionameiksi. Sopii myös lihaisaksi reissuevääksi!

4,90 €

Lihaisa, kiinteä koiranmakkara. Kiinteän koostumuksen ansiosta leikkaantuu mainiosti ja siististi palkkionameiksi. Sopii myös lihaisaksi reissuevääksi!

5,90 €

Herkullisia lihaisia makupalatikkuja, jotka on helppo napata mukaan vaikkapa juoksutrikoiden tai lenkkitakin taskuun.

5,90 €

Herkullisia lihaisia makupalatikkuja, jotka on helppo napata mukaan vaikkapa juoksutrikoiden tai lenkkitakin taskuun.

5,90 €

Herkullisia lihaisia makupalatikkuja, jotka on helppo napata mukaan vaikkapa juoksutrikoiden tai lenkkitakin taskuun.

7,90 €

Koirien oma energiapatukka! Sopii niin lisäenergiaksi korkeassa rasituksessa kuin toipuville koirille.

17,90 €

Erittäin kätevä juomapullon ja koiran vesikupin yhdistelmä. Jokaisen koiranomistajan must-have!

22,90 €

Erittäin kätevä juomapullon ja koiran vesikupin yhdistelmä. Jokaisen koiranomistajan must-have!