Dragråttan Multi-Sport valjaat
Dragråttan Multi-Sport valjaat Dragråttan Multi-Sport valjaat Dragråttan Multi-Sport valjaat

Dragråttan Multi-Sport valjaat

Dragråttan
54,90 €
Sisältää alv. 24 %

Vetovaljasmalli, joka ei käänny koiran päällä vaikka hihna tulisi välillä sivusta. Varastosta loppuneille toimitusaika n. 3 viikkoa.

Dragråttanin Multi-sport vetovaljas on suunniteltu erityisesti sellaisille koirille, jotka vetävät mutta siirtyvät välillä kulkemaan myös vierellä tai vapaana.

Multisport-valjaissa veto suuntautuu kylkiremmien kautta suoraan koiran rintakehään toisin kuin normaaleissa lyhyissä valjaissa (normaalisti lyhyissä valjaissa liinan kiinnitys on puhtaasti koiran selän päällä, joten voimakkaassa vedossa paine ohjautuu helposti ylös koiran kurkulle).

Dragråttan Multi-sport sopii lajeihin, joissa vetopiste tulee ylhäältä, kuten koirajuoksuun, koirapyöräilyyn ja kickbikella potkutteluun. Multi-sport soveltuu hyvin harrastamiseen myös sellaisille koirille, jotka eivät välttämättä vedä jatkuvasti vaan välillä siirtyvät juoksemaan/kulkemaan sivuun tai jopa vierelle. Valjaan muotoilun, vatsan ympäri kulkevan poikkiremmin sekä hihnan liikkuvan kiinnityspisteen ansiosta valjas pysyy hyvin suorassa koiran päällä, vaikka hihna/vetoliina tulisikin välillä sivusta.

  • Multi-sportin V-muotoinen kaula-aukko antaa hyvin tilaa koiran kurkulle
  • Veto kohdistuu kylkiremmien kautta koiran rintakehään, ei kurkulle
  • Sopii myös koirille, joilla on tapana peruuttaa pois valjaista: poikittainen karkuremmi estää valjaista karkaamisen peruuttamalla
  • Karkuremmin on tarkoitus olla löysällä eikä sen kautta kohdistu painetta koiran vatsaan. Karkuremmin voi tarvittaessa myös poistaa ilman, että se vaikuttaa valjaan veto-ominaisuuksiin.
  • Hihnan kiinnitys tapahtuu suoraan kapeaan takaremmiin. Näin hihna pääsee liukumaan vapaasti sivulta sivulle tasapainottaen koiran asentoa (vino veto ei käännä valjasta koiran päällä)
  • Optimaalisesti istuvassa Multi-sportissa takaremmi ei paina koiran lantiota. Mitä kapeampi koira on, sitä vähemmän takaremmi pääsee osumaan koiran lantioon/alaselkään. Takaremmin voi tarvittaessa myös vaihtaa/vaihdattaa suutarilla leveämpään (tai lyhyempään/pidempään) nauhaan.

Valjaan koon valinta:

  • Vetovaljaan kaula-aukon hyvä, tarpeeksi napakka, istuvuus on tärkeää, joten koon valinta lähtee liikkeelle siitä. Ota koiraltasi kireä mitta rintalastan kärjen yläreunalta keskelle niskaan (kuten kaula-aukko on tuotekuvan koiralla), kerro mitta kahdella ja vertaa sitä taulukosta löytyvään valjaan todelliseen kaula-aukon mittaan. Jos koirallasi on pidempää karvaa, ota napakka mitta niiden alta.
  • Vertaa sitten, täsmääkö koirasi mitat suunnilleen kyseisen koon viitteelliseen koiran selänpituuteen ja painoon. 

Kokotaulukko:

Koko
  Värikoodi
Valjaan todellinen kaula-aukko
Rinta-
kappaleen pituus
Koiran paino (viitteellinen)
Koiran selän pituus
(viitteellinen)
Esimerkkirotuja
0
valkoinen
40 cm
18 cm
10 - 14 kg
48 cmshiba, iso cockerspanieli
1
keltainen
42 cm
19 cm
15 - 17 kg
50 cm
2
punainen
44 cm
20 cm
18 - 21 kg
54 cmwalesinspringerspanieli
3
sininen
46 cm
21 cm
20 - 23 kg
56 cmvizla, bordercollie
4
harmaa
48 cm
22 cm
23 - 27 kg
58 cm
5
musta
50 cm
23 cm
26 - 30 kg
66 cmlabradori
6
kultainen
52 cm
23 cm
29 - 33 kg
68 cm
saksanseisoja, skotlanninhirvikoira
7
ruskea
54 cm
24 cm
32 - 36 kg
72 cm
hovawart
8
vihreä
56 cm
25 cm
36 - 40 kg
76 cm
saksanpaimenkoira
9
violetti
58 cm
26 cm
40 - 44 kg
78 cm


Apua valjaan sovitukseen löydät valjaiden sovitusoppaastamme. Olethan yhteydessä, jos olet epävarma koosta tai istuvuudesta.

Paino:
300 g