Leuchtie Mini valopanta
Leuchtie Mini valopanta Leuchtie Mini valopanta Leuchtie Mini valopanta Leuchtie Mini valopanta Leuchtie Mini valopanta

Leuchtie Mini valopanta

Leuchtie
39,90 €
Sisältää alv. 24.00 %

Leuchtie Mini on erittäin kirkas ja vedenkestävä LED-valopanta pienille koirille. Paloaika jopa 50 tuntia. Huippulaadukas Leuchtie on valmistettu Saksassa.


Leuchtie on innovatiivinen, pitkäikäinen ja erittäin helppokäyttöinen LED-valopanta. 

Pienille koirille tehdyssä Leuchtie Mini -mallissa on neljä kirkasta LEDiä, jotka palavat kirkkaana tasaisesti (ei siis ärsyttävää vilkkumista). Työkoirillakin suosittu, Saksassa valmistettu, valopanta on erittäin kestävä ja täysin vedenpitävä. Näppärä automaattitoiminto, jolla valo palaa kun panta on koiran kaulassa (eli paristo-osa on alaspäin) mutta sammuu automaattisesti, kun pannan ottaa pois.

Miksi valita Leuchtie Mini?

 • Erittäin kirkas
 • Näkyy joka suuntaan neljän LED-valon ansiosta
 • Pitkä paloaika, jopa 50 tuntia yksillä paristoilla
 • 100 % vedenpitävä
 • Helppokäyttöinen: ainutlaatuinen automaattinen on-off-kytkinsensori
 • Kestävä ja luotettava
 • Valmistettu Saksassa korkealla laadulla
 • Leuchtie ei ole kertakäyttötavaraa, se on kestävä ja siihen on saatavilla varaosia!
 • Työ- ja viranomaiskoirien suosima huomiovalo: kestää vaativaakin käyttöä
 • Isompien koirien Leuchtie-malleista poiketen Minissä on pienemmät paristot = panta on saatu kevyemmäksi (paristot tulevat pannan mukana)

Leuchtie-valopannan käyttö

Valopannan käyttö on helppoa; panta on OFF-tilassa kun paristo-osa on ylöspäin ja ON-tilassa kun paristo-osan kääntää alaspäin. Toimintaidea perustuu paristo-osan sisällä olevaan automaattiseen ON-OFF-katkaisimeen. Valopannassa ei siis ole ylimääräisiä kytkimiä eikä sitä tarvitse turhaan availla. OFF-tila tulee käyttöön, kun pannan paristo-osa on ollut ylöspäin noin 1 minuutin ajan.

Leuchtie-valopanta on 100% vesitiivis eli koira voi vaikka uida pannan kanssa. Se on valmistettu Saksassa kosteutta ja likaa hylkivästä materiaalista.

Paristo

Leuchtie Mini -valopanta toimii kahdella AAAA-paristolla ja toiminta-aika yhdellä paristoparilla on jopa 50 tuntia. Kun valopanta alkaa himmenemään, tulee siihen vaihtaa paristot ja näin panta loistaa jälleen kirkkaasti.

Leuchtie-valopannan Leuchtie-valopannan

Leuchtie -valopanta asetetaan koiralle pujottamalla se pään yli. Siten koon valinta tehdään pään ympärysmitan mukaan, ei kaulan. 

1. Mittaa tiivis ympärysmitta koiran pään leveimmästä kohtaa, yleensä korvien edestä. Katso mallia alla olevasta kuvasta.
2. Valitse Leuchtien koko lähimpää tätä mittaa. Jos koirasi on kokojen välissä, kannattaa yleensä valita pienempi koko.

Jos koirasi korvat eivät ole erityisen suuret ja ulkonevat, ei Leuchtien koon valinnassa kannata huomioida niitä. Leuchtien koko kannattaa valita sen verran pieneksi, ettei panta pääse itsestään valumaan korvien yli vaikka koira haistelisi maata. 

Pannan mukana tulee kiinnityslenkki, jolla Leuchtien voi halutessaan varmuudeksi kiinnittää tavalliseen kaulapantaan tai valjaisiin kiinni. Tämä on hyvä tehdä etenkin siinä tapauksessa, mikäli ostaa nuorelle koiralle kasvuvaralla olevan Leuchtien.

Alla näet osviittaa antavan taulukon esimerkkiroduilla. Jos mitenkään mahdollista, mittaa silti aina kyseinen koira ennen tilaamista, sillä yksilöiden välillä on eroja.

MalliKokoEsimerkkikäyttäjä
Leuchtie Mini25 ja 27,5chihuahua

30 ja 32,5parson, sheltti
Leuchtie Plus /
Leuchtie Pro Easy Charge
35 / 37,5whippet, kettuterrieri, (pieni) lagotto

40 / 42,5bordercollie, spanielit, espanjanvesikoira

45 / 47,5dalmatialainen, setteri, saksanseisoja, labradori

50 / 52,5kultainennoutaja, saksanpaimenkoira, (iso) labradori

55 / 57,5hovawart, rhodesiankoira

60rottweiler, berninpaimenkoira

Leuchtien värin valinta

Kaikki Leuchtie-pannat sävystä riippumatta näkyvät erinomaisesti pimeässä, joten sen suhteen voit huoletta valita itseäsi eniten miellyttävän värin. 

Tummempisävyinen muovikuori kuitenkin sävyttää LEDien kirkasta valoa jonkin verran läpinäkyvää tai vaaleasävyistä muovikuorta enemmän. Värin valinnassa voi siis olla hyvä ottaa huomioon nämä seikat:

 • Jos koirasi kulkee useimmiten lähellä itseäsi ja sillä on lyhyt turkki, voi hiukan vähemmän kirkas sävy olla omille silmillesi miellyttävämpi pimeässä. Tällaisia värejä ovat esim. punainen, oranssi, pinkki ja keltainen.
 • Jos koirasi kulkee usein vapaana ja kauempana sinusta tai on pitkäkarvainen, haluat kenties maksimoida valon kirkkauden. Kirkkaimpia värejä ovat vihreä läpinäkyvällä muovilla, laventeli läpinäkyvällä muovilla, turkoosi, neonvihreä ja valkoinen.

Leuchtiesta on saatavilla myös isommille koirille tarkoitetut versiot:

Paino:
150 g