Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat
Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat

Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat

Non-stop dogwear
64,90 €
Sisältää alv. 24 %

Markkinoiden suosituimmat vetovaljaat, joissa säätömahdollisuudet kyljissä ja selässä. Kokoja myös kääpiö- ja jättiroduille.

Non-stop Freemotion on huippusuosittu vetovaljas, joka sopii useille koiraroduille ja moneen lajiin.

Freemotion sopii hyvin erilaisiin vetolajeihin mutta on suunniteltu erityisesti koirajuoksua, koirahiihtoa ja koirapyöräilyä ajatellen. Näissä lajeissa veto tulee normaalisti yläviistosta. Freemotionit on kehittäneet valjakkourheilijat, jotka kilpailevat kansainvälisellä tasolla ja tämän vuoksi tuote on erittäin hyvin testattu käytännössä.

Freemotion-valjaat jättävät koiran hengitystiet hyvin vapaiksi. Kylkiremmien ja selänpituuden säätömahdollisuuksien ansiosta ne sopivat hyvin monille koiraroduille ja yksilöille! Freemotion on käytännössä ns. perinteisten pitkien huskyvaljaiden ja lyhyempien vetovaljaiden yhdistelmä. Siitä löytyy usein sopiva koko myös lyhytselkäisemmille koirille, sillä kylkiosat nousevat nopeammin ylös kuin perinteisissä X-back-vetovaljaissa. Säädettävän selkäosan pituuden ansiosta se ei silti jää lyhyeksi pidempirakenteisillekaan koirille.

Non-stop Freemotion -vetovaljaan koon valinta

Aivan ensimmäiseksi vertaa koirasi painoa ja kokoluokkaa kokotaulukossa mainittuun viitteelliseen painoon ja rotuesimerkkeihin. Kun olet saanut haarukoitua potentiaalisen valjaskoon näiden perusteella, katso, minkä kokoinen kyseisen valjaan kaula-aukko on. Jaa tämä mitta kahdella ja ota sen pituinen mittanauhan pätkä käsiisi. Mitan tulee olla taipuisa, älä käytä metallista rullamittaa. Pro tip: Jos sinulla ei ole kangasmittaa, voit käyttää esimerkiksi valmiiksi mitattua kengännauhaa tai laturin johtoa.

  • Esimerkki: Koirasi on 34-kiloinen seisoja. Potentiaalinen koko vaikuttaisi kilojen ja rodun puolesta olevan koko 7. Siinä kaula-aukko näyttää olevan taulukon mukaan 53 cm. Ota siis mittanauhasta 26.5 cm pätkä.

Mallaa mittanauhan pätkää koiran rintalastan kärjen aivan yläreunalta niskaan lapaluiden etupuolelle. Mittanauhan pitäisi olla aivan kireänä suorana viivana, niin että se kulkee kokonaan koiran olkapäiden etupuolella - aivan kuten vetovaljaiden kaula-aukonkin kuuluisi pysyä kunnon vedossakin. Alla olevasta kuvasta näet kyseisen kohdan. Riittääkö kyseinen mitta juuri ja juuri? Hyvä, silloin kyseisen koon kaula-aukko on todennäköisesti hyvin lähellä oikein istuvaa.
KokoKokoValjaan
kaula-aukko*
Koiran
paino
(viitteellinen)
Rintaosan
pituus
Koiran
pannan-
ympärys noin
Rotuesimerkkejä
1purppura29 cmalle 4 kg12 cm24-26 cm
2vaal.sininen35 cm4-6 kg16 cm26-31 cmtoy-rodut, pienet sheltit
HUOM: rinnanympärys max 44 cm
3metsänvihreä36 cm7-14 kg20 cm28-33 cmkettuterrieri, cockerspanieli, kääpiösnautseri
4keltainen41 cm14-20 kg20.5 cm33-36 cmiso cockerspanieli, irlanninterrieri, pieni bordercollie, lagottouros
5punainen46 cm20-26 kg21.5 cm36-40 cmbordercollie, vizlanarttu, australianpaimenkoira
6sininen50 cm25-32 kg23 cm40-44 cmvizlauros, pointterinarttu, labradori, iso bordercollie, saksanseisojanarttu
7valkoinen53 cm32-37 kg24 cm44-48 cmsaksanseisojauros, iso labradoriuros
8vihreä60 cm37-45 kg25 cm48-52 cmsaksanpaimenkoira, dobermanni, malamuutti
9oranssi63 cm45+ kg26.5 cm52-56 cmmalamuutti, iso saksanpaimen
10ruskea73 cm55+ kg28 cm56-64 cmtanskandoggi, nöffi, bernhandilainen


Apua valjaan sovitukseen löydät alla olevasta videosta ja valjaiden sovitusoppaastamme. Olethan yhteydessä, jos olet epävarma koosta tai istuvuudesta.

Non-stop Freemotion valjaiden säätäminen

Non-stop Freemotion-valjaan pukeminen ja riisuminen

Pukemista helpottaa huomattavasti selän tarranauhan avaaminen. Pujota koiran pää valjaan kaula-aukosta. Tämä helpottuu, jos käännät valjaan kaula-aukon leveysuuntaan koiran päähän nähden. Sen jälkeen nostele etujalat yksitellen jalka-aukoista sisään. Sulje selän tarranauha ja kiristä kylkiremmit sopivaksi (niin että istuvat tiiviisti kylkiä vasten mutta eivät paina). Siirtele huolellisesti koiran karvat ja "liikanahka" pois kaula-aukon alta, jotta valjas pääsee asettumaan hyvin paikoilleen. 

Valjas on uutena hiukan jäykkä, mutta notkistuu nopeasti käytössä, jolloin pukeminen ja riisuminenkin helpottuu. Riisuessa avaa taas selän tarranauha ja tarvittaessa löysää myös kylkiremmejä. Vedä valjas hiukan lähemmäs koiran niskaa, ja nostele etujalat pois jalka-aukoista. Käytössä notkistunut Freemotion tulee pois useimpien koirien päältä myös ilman jalkojen nostelua: avaa vain selän tarranauha ja vedä valjas seisovan koiran pään yli. Tämä onnistuu, kun koira kumartaa päätään alas.

Lue tästä lisää vetovaljaiden sovittamisesta/istuvuuden tarkastelusta: Näin sovitat vetovaljaat

Freemotion-valjaat koiralle, joka ei vedä?

Jos koirasi kävelee ja ravaa lenkeilläkin suurimmaksi osaksi vetämättä, mahdollisesti jopa vieressäsi, ei Freemotion ole välttämättä ole se käytännöllisin vaihtoehto. Pitkä vetovaljas pääsee helposti kiertymään päällä, jos hihna/veto tulee sivusta. Tällaiselle koiralle voi sopia paremmin lyhyempi ja kevyempi valjas kuten esimerkiksi Non-stop Line Harness tai Dragråttan Multi-Sport.

Paino:
400 g