Non-stop dogwear Freemotion
Non-stop dogwear Freemotion Non-stop dogwear Freemotion Non-stop dogwear Freemotion Non-stop dogwear Freemotion Non-stop dogwear Freemotion Non-stop dogwear Freemotion Non-stop dogwear Freemotion Non-stop dogwear Freemotion Non-stop dogwear Freemotion Non-stop dogwear Freemotion

Non-stop dogwear Freemotion

Non-stop dogwear
54,90 €
Sisältää alv. 24.00 %

Markkinoiden suosituimmat vetovaljaat säätömahdollisuuksilla. Toimitusaika-arvio varastosta loppumaan päässeille noin 5 arkipäivää.

Saatavuus yli 5 kpl

Non-stop Freemotion on huippusuosittu vetovaljas, joka sopii useille koiraroduille ja moneen lajiin.

Freemotion sopii hyvin erilaisiin vetolajeihin mutta on suunniteltu erityisesti koirajuoksua, koirahiihtoa ja koirapyöräilyä ajatellen. Näissä lajeissa veto tulee normaalisti yläviistosta. Freemotionit on kehittäneet valjakkourheilijat, jotka kilpailevat kansainvälisellä tasolla ja tämän vuoksi tuote on erittäin hyvin testattu käytännössä.

Freemotion-valjaat jättävät koiran hengitystiet hyvin vapaiksi. Kylkiremmien ja selänpituuden säätömahdollisuuksien ansiosta ne sopivat hyvin monille koiraroduille ja yksilöille! Freemotion on käytännössä ns. perinteisten pitkien huskyvaljaiden ja lyhyempien vetovaljaiden yhdistelmä. Siitä löytyy usein sopiva koko myös lyhytselkäisemmille koirille, sillä kylkiosat nousevat nopeammin ylös kuin perinteisissä X-back-vetovaljaissa. Säädettävän selkäosan pituuden ansiosta se ei silti jää lyhyeksi pidempirakenteisillekaan koirille.

KOON VALINTA:
Katso koiran kaulan mittausohje tuotekuvista (mitta rintalastan kärjen yläreunalta*) ja vertaa sitä alla olevasta taulukosta löytyvään valjaan todelliseen kaula-aukon mittaan. Vetovaljaan kaula-aukon hyvä, tarpeeksi napakka, istuvuus on tärkeää, joten koon valinta lähtee liikkeelle siitä.
KokoKokomerkintäValjaan
kaula-aukko*
Rintaosan
pituus
Koiran
pannan-
ympärys
Koiran viitteellinen
paino
Rotuesimerkki
2vaal.sininen35 cm16 cm26-31 cm
4-7 kgtoy-rodut, pienet sheltit
3metsänvihreä36 cm20 cm28-33 cm
7-14 kgkääpiösnautseri, parson
4keltainen41 cm20.5 cm33-36 cm
14-20 kgcockerspanieli, pieni bcn
5punainen46 cm21.5 cm36-40 cm
20-26 kgbordercollie
6sininen50 cm23 cm40-44 cm
25-32 kgvizlauros, pointterinarttu
7valkoinen53 cm24 cm44-48 cm
32-37 kgsaksanseisoja
8vihreä60 cm25 cm48-52 cm
37-45 kgsaksanpaimenkoira
9oranssi63 cm26.5 cm52-56 cm
45+ kgmalamuutti
10ruskea73 cm28 cm56-64 cm
55+ kgtanskandoggi, nöffi


Apua valjaan sovitukseen löydät alla olevasta videosta ja valjaiden sovitusoppaastamme. Olethan yhteydessä, jos olet epävarma koosta, istuvuudesta tai haluat tulla sovittamaan valjaita Espooseen.


Freemotion-valjaan pukeminen/riisuminen
Pukemista helpottaa huomattavasti selän tarranauhan avaaminen. Pujota koiran pää valjaan kaula-aukosta. Tämä helpottuu, jos käännät valjaan kaula-aukon leveysuuntaan koiran päähän nähden. Sen jälkeen nostele etujalat yksitellen jalka-aukoista sisään. Sulje selän tarranauha ja kiristä kyljet sopivaksi (niin että istuvat mutta eivät paina kylkiä). Nostele varovasti koiran karvat ja "liikanahka" pois kaula-aukon alta, jotta valjas pääsee asettumaan hyvin paikoilleen.
Valjas on uutena hiukan jäykkä, mutta notkistuu nopeasti käytössä, jolloin pukeminen ja riisuminenkin helpottuu. Riisuessa avaa taas selän tarranauha ja tarvittaessa löysää myös kylkiremmejä. Vedä valjas hiukan lähemmäs koiran niskaa, ja nostele etujalat pois jalka-aukoista. Käytössä pehmentynyt Freemotion tulee pois useimpien koirien päältä myös ilman jalkojen nostelua. Avaa vain tarranauha ja vedä valjas koiran pään yli. Tämä onnistuu, kun koira kumartaa päätään alas.

Freemotion koiralle, joka ei vedä?
Jos koirasi kävelee ja ravaa lenkeilläkin suurimmaksi osaksi vetämättä, mahdollisesti jopa vieressäsi, ei Freemotion ole välttämättä ole se käytännöllisin vaihtoehto. Pitkä vetovaljas pääsee helposti kiertymään päällä, jos hihna/veto tulee sivusta. Tällaiselle koiralle voi sopia paremmin lyhyempi ja kevyempi valjas kuten esimerkiksi Non-stop Line Harness

Paino:
400 g