Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat
Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat

Non-stop dogwear Freemotion vetovaljaat

Non-stop dogwear
64,90 €
Sisältää alv. 24.00 %

Markkinoiden suosituimmat vetovaljaat, joissa säätömahdollisuudet kyljissä ja selässä. Varastosta loppuneiden toimitusaika noin 1 viikon.

Non-stop Freemotion on huippusuosittu vetovaljas, joka sopii useille koiraroduille ja moneen lajiin.

Freemotion sopii hyvin erilaisiin vetolajeihin mutta on suunniteltu erityisesti koirajuoksua, koirahiihtoa ja koirapyöräilyä ajatellen. Näissä lajeissa veto tulee normaalisti yläviistosta. Freemotionit on kehittäneet valjakkourheilijat, jotka kilpailevat kansainvälisellä tasolla ja tämän vuoksi tuote on erittäin hyvin testattu käytännössä.

Freemotion-valjaat jättävät koiran hengitystiet hyvin vapaiksi. Kylkiremmien ja selänpituuden säätömahdollisuuksien ansiosta ne sopivat hyvin monille koiraroduille ja yksilöille! Freemotion on käytännössä ns. perinteisten pitkien huskyvaljaiden ja lyhyempien vetovaljaiden yhdistelmä. Siitä löytyy usein sopiva koko myös lyhytselkäisemmille koirille, sillä kylkiosat nousevat nopeammin ylös kuin perinteisissä X-back-vetovaljaissa. Säädettävän selkäosan pituuden ansiosta se ei silti jää lyhyeksi pidempirakenteisillekaan koirille.

Non-stop Freemotion-valjaan koon valinta

Katso koiran kaulan mittausohje alta (mitta rintalastan kärjen yläreunalta*) ja vertaa sitä taulukosta löytyvään valjaan todelliseen kaula-aukon mittaan. Vetovaljaan kaula-aukon hyvä, tarpeeksi napakka, istuvuus on tärkeää, joten koon valinta lähtee liikkeelle siitä. Kun olet määrittänyt sopivan kaula-aukon koon, katso täsmääkö koiran paino kyseisen koon viitekehykseen.
KokoKokomerkintäValjaan
kaula-aukko*
Koiran
paino
(viitteellinen)
Rintaosan
pituus
Koiran
pannan-
ympärys noin
Rotuesimerkki
2vaal.sininen35 cm4-6 kg16 cm26-31 cmtoy-rodut, pienet sheltit
HUOM: rinnanympärys max 44 cm
3metsänvihreä36 cm7-14 kg20 cm28-33 cmkettuterrieri, cockerspanieli, kääpiösnautseri
4keltainen41 cm14-20 kg20.5 cm33-36 cmiso cockerspanieli, irlanninterrieri, pieni bcn
5punainen46 cm20-26 kg21.5 cm36-40 cmbordercollie
6sininen50 cm25-32 kg23 cm40-44 cmvizlauros, pointterinarttu, labradori, iso bordercollie
7valkoinen53 cm32-37 kg24 cm44-48 cmsaksanseisoja, iso labradoriuros
8vihreä60 cm37-45 kg25 cm48-52 cmsaksanpaimenkoira, dobermanni
9oranssi63 cm45+ kg26.5 cm52-56 cmmalamuutti, iso saksanpaimen
10ruskea73 cm55+ kg28 cm56-64 cmtanskandoggi, nöffi, bernhandilainen


Apua valjaan sovitukseen löydät alla olevasta videosta ja valjaiden sovitusoppaastamme. Olethan yhteydessä, jos olet epävarma koosta, istuvuudesta tai haluat tulla sovittamaan valjaita Espooseen.

Non-stop Freemotion valjaiden säätäminen

Non-stop Freemotion-valjaan pukeminen ja riisuminen

Pukemista helpottaa huomattavasti selän tarranauhan avaaminen. Pujota koiran pää valjaan kaula-aukosta. Tämä helpottuu, jos käännät valjaan kaula-aukon leveysuuntaan koiran päähän nähden. Sen jälkeen nostele etujalat yksitellen jalka-aukoista sisään. Sulje selän tarranauha ja kiristä kylkiremmit sopivaksi (niin että istuvat tiiviisti kylkiä vasten mutta eivät paina). Siirtele huolellisesti koiran karvat ja "liikanahka" pois kaula-aukon alta, jotta valjas pääsee asettumaan hyvin paikoilleen. 

Valjas on uutena hiukan jäykkä, mutta notkistuu nopeasti käytössä, jolloin pukeminen ja riisuminenkin helpottuu. Riisuessa avaa taas selän tarranauha ja tarvittaessa löysää myös kylkiremmejä. Vedä valjas hiukan lähemmäs koiran niskaa, ja nostele etujalat pois jalka-aukoista. Käytössä notkistunut Freemotion tulee pois useimpien koirien päältä myös ilman jalkojen nostelua: avaa vain selän tarranauha ja vedä valjas seisovan koiran pään yli. Tämä onnistuu, kun koira kumartaa päätään alas.

Lue tästä lisää vetovaljaiden sovittamisesta/istuvuuden tarkastelusta: Näin sovitat vetovaljaat

Freemotion-valjaat koiralle, joka ei vedä?

Jos koirasi kävelee ja ravaa lenkeilläkin suurimmaksi osaksi vetämättä, mahdollisesti jopa vieressäsi, ei Freemotion ole välttämättä ole se käytännöllisin vaihtoehto. Pitkä vetovaljas pääsee helposti kiertymään päällä, jos hihna/veto tulee sivusta. Tällaiselle koiralle voi sopia paremmin lyhyempi ja kevyempi valjas kuten esimerkiksi Non-stop Line Harness tai Dragråttan Multi-Sport.

Paino:
400 g