Non-stop dogwear Nansen Nome Harness 5.0
Non-stop dogwear Nansen Nome Harness 5.0 Non-stop dogwear Nansen Nome Harness 5.0 Non-stop dogwear Nansen Nome Harness 5.0 Non-stop dogwear Nansen Nome Harness 5.0 Non-stop dogwear Nansen Nome Harness 5.0

Non-stop dogwear Nansen Nome Harness 5.0

Non-stop dogwear
49,90 €
Sisältää alv. 24 %

Päivitetty versio Non-stopin perinteisestä huskyvaljaasta. Sopii parhaiten hoikkakaulaisille koirille. Varastostamme loppuneiden kokojen toimitusaika n. 1 vko.

Non-stopin Nome valjaan päivitetty 5.0 versio:  perinteiset rekikoiran vetovaljaat erityisellä liikkuvalla liinan kiinnityspisteellä.

Non-stopin Nome -vetovaljaiden liikkuva takakappale tasapainottaa vetopisteen koirille, jotka työskentelevät vinoittain. Nome Harness sopii toki myös niille koirille, joilla ei kyseistä ongelmaa ole.

Nome 5.0 -valjaan malli on soveltuvin hyvin hoikkakaulaisille koirille, joilla on pitkä selkä, esimerkiksi käyttölinjan huskyille ja kevytrakenteisille seisojille ja paimenkoirille. Nomesta löytyy myös puolikkaat koot, joissa kaula-aukko on peruskokoa hiukan tilavampi. Puolikkaat koot ovatkin selvästi yleisempiä.

 • hyvät pehmusteet
 • leveä rintakappale varmistaa optimaalisen voiman vetoon
 • liinan kiinnityspiste on liikkuva = suoristaa koiraa, jolla on taipumusta juosta vinossa
 • hyvät heijastimet
 • puolikkaissa koissa on hieman tilavampi kaula-aukko

Mikä on muuttunut Nome Harness 5.0 -versiossa verrattuna aiempaan Nomeen?

 • Nome 5.0 -valjaissa on hypalon-vahvikkeet kohdissa, jotka joutuvat kovimmalle rasitukselle
 • Kaula-aukko istuu entistä napakammin (eli mitoitus on pienempi)
 • Valjaan kulmauksia on muutettu niin, että se istuisi entistäkin paremmin. Kylkikappale ei ole enää kokonaan suora vaan siinä on kulmaus, joten kyljet nousevat aikaisempaa jyrkemmin ylös.
 • Niskassa on nyt suora osa, jonka ansiosta koiran lavat pääsevät liikkumaan vapaasti
 • Valjas on paremmin pehmustettu ja entistäkin erityisempää huomiota on kiinnitetty siihen, ettei valjaassa ole hankaavia saumoja
 • Kokoja saatavilla 5–9.5

Millaiselle koiralle Nome Harness 5.0 malli sopii?

Nome on suunniteltu pääasiassa käyttölinjaisia huskyja ajatellen. Huskyjen lisäksi Nomea menee esimerkiksi greystereille, sirohkoille saksanseisojille ja malinoiseille eli suhteellisen hoikkakaulaisille koirille. Esimerkiksi malamuuteille ja massiivisimmille paimenkoirille Nomen kaula-aukko on liian pieni.

Nome 5.0 -valjaiden mitoitus verrattuna Freemotion -valjaisiin

Nansen Nome -valjaiden ja Non-stopin toisen hyvin suositun valjasmalli Freemotionin mitoitus on hyvin erilainen. Freemotionissa kaula-aukko on selvästi tilavampi ja valjas sopii myös lyhyempirakenteisille koirille. Esimerkiksi Freemotion 7 -koon ylärajoilla olevalle koiralle ei löydy Nomesta enää kokoja kaula-aukon pienemmän mitoituksen vuoksi.

Mitä Nansen Nomen puolikkaat koot tarkoittavat?

Puolikkaat koot ovat isommalla kaula-aukolla, mutta saman pituiset kun vastaava tasakoko. Esimerkiksi koko 6 ja koko 6,5 ovat saman pituisia mutta koon 6,5 kaula-aukko on saman kokoinen kuin koossa 7. Puolikkaat koot ovat selvästi yleisempiä, myös käyttöhuskyilla. Tasakoot vaativat koiralta erityisen hoikan kaulan.

Nome Harness 5.0 koon valinta

Katso koiran kaulan mittausohje alta (hyvin napakka mitta rintalastan kärjen yläreunalta niskaan*) ja vertaa sitä taulukosta löytyvään valjaan todelliseen kaula-aukon mittaan. Vetovaljaan kaula-aukon hyvä, tarpeeksi napakka, istuvuus on tärkeää, joten koon valinta lähtee liikkeelle siitä. Kun olet määrittänyt sopivan kaula-aukon, katso täsmääkö koirasi selänpituus kyseiselle koolle annettuun viitteelliseen selänpituuteen. Koiran rintakehän koko vaikuttaa aina siihen, miten valjas todellisuudessa istuu koirallesi, mutta selänpituus antaa silti osviittaa.

KOKOTAULUKKO :

KokomerkintäValjaasta mitattu
kaula-aukko
Rinta-
kappaleen
pituus
Valmistajan
ilmoittama kaulanympärys
Koiran selän pituus (viitteellinen)
537.5 cm21 cm40 cm50-58 cm
5.539 cm21 cm42 cm50-58 cm
642 cm22 cm42 cm52-60 cm
6.543 cm22 cm44 cm52-60 cm
743 cm22.5 cm44 cm55-64 cm
7.545 cm22.5 cm46 cm55-64 cm
845 cm23 cm46 cm58-67 cm
8.546 cm23 cm48 cm58-67 cm
9
24 cm48 cm61-71 cm
9.5 48 cm24 cm50 cm61-71 cmPaino:
200 g