WAW Basic jousto
WAW Basic jousto WAW Basic jousto WAW Basic jousto WAW Basic jousto WAW Basic jousto WAW Basic jousto WAW Basic jousto

WAW Basic jousto

WAW Pet
19,90 €
Sisältää alv. 24.00 %

WAW jouston voit lisätä perinteiseen taluttimeen. WAW tekee ulkoilusta turvallisempaa ja mukavempaa.

Saatavuus 36 kpl

WAW-jousto on innovatiivinen ratkaisu, joka on suunniteltu nelijalkaisten ystäviemme ehdoilla. Se suojaa sekä koiraa että taluttajaa nykäys- ja retkahdusvammoilta mahdollistaen silti hyvän kontrollin koiraan. Näin taluttamisesta tulee rennompaa ja turvallisempaa. WAWin on todettu vaimentavan nykäysvoimasta jopa 40 %. WAW-joustoja on kahta mallia: lukollinen WAW Basic (7 kokoa) ja lukoton WAW Sport (3 kokoa).


Muista joustoista WAWin erottaa sen progressiivinen jousto, joka takaa vedon myötä vahvistuvan vaimennuksen. Koiran nykäistessä WAW joustaa hitaasti ja vedon loppuessa palautuu hitaasti muotoonsa – ilman jojo-efektiä. WAWin materiaalit kestävät aikaa ja kulutusta: se ei siis menetä jousto-ominaisuuksiaan kuten kuminauhat. 

Koira peittää usein kipunsa. Se ei tarkoita, etteikö hihnasta nykiminen tai koiran ryntääminen hihnan päähän aiheuttaisi koiralle vammoja. Lääkärit ovat todenneet nykäysten aiheuttavan koirille mikrovammoja kaularankaan ja altistavan taluttajan nivelvammoille. WAW suojaa näiltä ongelmilta vaimentamalla nykäystä asteittain vahvistuen ja ehkäisemällä retkahdusta myös palautumisvaiheessa.


WAW-jousto:

  • Suojaa koiraa kaularankavammoilta. Normaalin taluttimen kanssa jokainen nykäys altistaa koiran kaularangan mikrovammoille.
  • Suojaa taluttajaa revähdyksiltä ja nivelvammoilta. Yllättävät nykäykset voivat johtaa erilaisiin ranne-, olkapää-, nilkka- ja selkävammoihin.
  • Suojaa koiranpentua kasvuaikana… Pennun keho on vielä kehitysvaiheessa ja hihnakävely voi olla täynnä tempomista.


WAWin pituudet ja paino lukko mukaan luettuna, venyttämättömänä:

  • XXS: 16 cm, 24 g
  • XS: 17,5 cm, 27 g
  • S: 20 cm, 39 g
  • M: 25 cm, 65 g
  • L: 25 cm, 69 g
  • XL: 29 cm, 99 g
  • XXL: 32 cm, 121 g


Koon valinta: WAWin jäykkyys vaihtelee koon mukaan, joten koon valintaan vaikuttaa koiran koko ja energisyys. Tuotekuvissa on valmistajan antama taulukko helpottamaan koon valintaa. WAW on perinteistä joustoa huomattavasti jäykempi (suunniteltu vaimentamaan tehokkaasti erityisesti kovemmat riuhtaisut), joten oman kokemuksemme mukaan kannattaa useimmille koirille valita mieluummin pienempi kuin isompi koko. Autamme myös mielellämme valinnassa.

WAW on testattu toimivaksi -10 - +50 asteen lämpötiloissa.


WAWista on saatavilla myös WAW Sport-malli, jossa ei ole lainkaan metalliosia. Se on siis perus WAWia vieläkin kevyempi. Jäykkyydet ovat molemmissa samat.

Katso tästä moninkertaisen valjakkourheilun maailmanmestarin Igor Traczin kokemukset WAW Sportista: