WAW Basic jousto
WAW Basic jousto WAW Basic jousto WAW Basic jousto WAW Basic jousto WAW Basic jousto WAW Basic jousto

WAW Basic jousto

WAW Pet
19,90 €
Sisältää alv. 24 %

WAW joustopala vaimentaa tehokkaasti nykäyksiä mutta ei heikennä kontrollia koiraan. Erittäin kestävää ja kevyttä muoviseosta. Sopii kaikenkokoisille koirille.

WAW-jousto suojaa koiraa ja taluttajaa nykäys- ja retkahdusvammoilta säilyttäen silti normaalin kontrollin koiraan. Superkestävää muoviseosta.

WAWin kanssa koiran ulkoiluttamisesta tulee rennompaa ja turvallisempaa. WAWin on todettu vaimentavan nykäysvoimasta jopa 40 %. WAW-joustoja on kahta mallia: lukollinen WAW Basic (7 kokoa) ja lukoton WAW Sport (3 kokoa).

Muista joustoista WAWin erottaa sen progressiivinen jousto, joka takaa vedon myötä vahvistuvan vaimennuksen. Koiran nykäistessä WAW joustaa hitaasti ja vedon loppuessa palautuu hitaasti muotoonsa – ilman jojo-efektiä. WAWin jämäkän, lyhyen joustomatkan ansiosta koira pysyy taluttajallaan samanlaisessa kontrollissa kuin pelkällä joustamattomalla hihnalla. WAWin materiaalit myös kestävät aikaa ja kulutusta: se ei siis menetä jousto-ominaisuuksiaan kuten kuminauhat. 

Koira peittää usein kipunsa. Se ei tarkoita, etteikö hihnasta nykiminen tai koiran ryntääminen hihnan päähän aiheuttaisi koiralle vammoja. Lääkärit ovat todenneet nykäysten aiheuttavan koirille mikrovammoja kaularankaan ja altistavan taluttajan nivelvammoille. WAW suojaa näiltä ongelmilta vaimentamalla nykäystä asteittain vahvistuen ja ehkäisemällä retkahdusta myös palautumisvaiheessa.

WAW-jousto:

  • Suojaa koiraa kaularankavammoilta. Normaalin taluttimen kanssa jokainen nykäys altistaa koiran kaularangan mikrovammoille.
  • Suojaa taluttajaa revähdyksiltä ja nivelvammoilta. Yllättävät nykäykset voivat johtaa erilaisiin ranne-, olkapää-, nilkka- ja selkävammoihin.
  • Suojaa koiranpentua kasvuaikana. Pennuilla keho on vielä kehitysvaiheessa ja hihnakävely voi olla täynnä tempomista, joten nykäysten vaimentaminen on erittäin suositeltavaa.

WAW-jouston kestävyys

Jokainen WAW-koko on testattu kestävyys- ja rasitustestein (yli 100 000 nykäisyä 2–4-kertaisesti vahvemmalla voimalla kuin koiran on mahdollista tuottaa). WAW on testattu toimivaksi -10 - +50 asteen lämpötiloissa. Käytännön kokemusten perusteella tuote on kestänyt hyvin myös Suomen talvessa.

WAW-jouston koon valinta

WAWin jäykkyys vaihtelee koon mukaan, joten koon valintaan vaikuttaa koiran koko, energisyys ja se, käytetäänkö tuotetta pannan vai valjaiden kanssa. Tuotekuvissa on valmistajan antama taulukko helpottamaan koon valintaa.

HUOM: WAW on perinteistä kuminauhajoustoa huomattavasti jäykempi (suunniteltu vaimentamaan tehokkaasti erityisesti kovemmat riuhtaisut), joten käyttökokemusten perusteella voi useimmille koirille valita myös todellista painoluokkaa pienemmän koon - erityisesti jos koira on painoltaan lähellä kokojen rajaa ja normaalin hihnakäytöksen omaava. Esim. M-koko sopii hyvin vielä alle 20-kiloisille ja L-koko alle 40-kiloisille kohtalaisen rauhallisille koirille. 

Autamme myös mielellämme valinnassa.

WAWin pituudet ja paino lukko mukaan luettuna, venyttämättömänä:

  • XXS: 16 cm, 24 g
  • XS: 17,5 cm, 27 g
  • S: 20 cm, 39 g
  • M: 25 cm, 65 g
  • L: 25 cm, 69 g
  • XL: 29 cm, 99 g
  • XXL: 32 cm, 121 g

WAW-joustojen versiot

WAWista on saatavilla myös WAW Sport-malli, jossa ei ole lainkaan metalliosia. Se on siis perus WAWia vieläkin kevyempi. Jäykkyydet ovat molemmissa samat. Sport-mallista valmistetaan kokoja L-XXL.Lisää WAWin ja perinteisten kuminauhajoustojen eroista voit lukea lisää blogiartikkelistamme.

HUOM: Tuotekuvista poiketen, WAW Basicin väri on aina musta (ei harmaa).

Pituus:
20 cm
Korkeus:
2.5 cm
Leveys:
4 cm
Paino:
80 g