WAW Sport jousto
WAW Sport jousto WAW Sport jousto WAW Sport jousto WAW Sport jousto WAW Sport jousto WAW Sport jousto WAW Sport jousto

WAW Sport jousto

WAW Pet
19,90 €
Sisältää alv. 24.00 %

WAW Sport jousto vaimentaa nykäyksiä tehokkaasti ja tekee yhteistyöstäsi koiran kanssa sujuvampaa!

WAW Sport jousto vaimentaa äkilliset nykäykset: se on suunniteltu harrastus- ja kilpakäyttöön valjakkourheilulajeissa mutta sopii erittäin hyvin myös arkiulkoiluun.

WAW SPORT:

 • On tarkoitettu koiraurheilijoille niin arkeen kuin harrastus- ja kilpakäyttöön valjakkourheilulajeissa
 • Vaimentaa äkilliset muutokset koiran nopeudessa
 • On suunniteltu yhdessä italialaisten huippuvaljakkourheilijoiden kanssa
 • Täyttää kansainvälisten valjakkourheiluliittojen kilpailusäädökset. Sopii mm. canicrossiin, koirapyöräilyyn sekä kärry- ja rekiajoon.
 • Erittäin kevyt, L-koon paino vain 36 grammaa.
 • Ei lainkaan metalliosia: helppo yhdistää suoraan koiran valjaisiin sellaisenaan tai kevyellä karabiinihaalla, esim. Non-stop dogwear CaniX Carabinerilla.

WAW-jousto on innovatiivinen ratkaisu, joka on suunniteltu nelijalkaisten ystäviemme ehdoilla. Se suojaa sekä koiraa että taluttajaa nykäys- ja retkahdusvammoilta mahdollistaen silti hyvän kontrollin koiraan. Näin taluttamisesta tulee rennompaa ja turvallisempaa. WAWin on todettu vaimentavan nykäysvoimasta jopa 40 %. WAW-joustoja on kahta mallia: lukollinen WAW Basic (7 kokoa) ja lukoton Sport (3 kokoa).

Muista joustoista WAWin erottaa sen progressiivinen jousto, joka takaa vedon myötä vahvistuvan vaimennuksen. Koiran nykäistessä WAW joustaa hitaasti ja vedon loppuessa palautuu hitaasti muotoonsa – ilman jojo-efektiä. WAWin materiaalit kestävät aikaa ja kulutusta: se ei siis menetä jousto-ominaisuuksiaan kuten kuminauhat. 

Koira peittää usein kipunsa. Se ei tarkoita, etteikö hihnasta nykiminen tai koiran ryntääminen hihnan päähän aiheuttaisi koiralle vammoja. Lääkärit ovat todenneet nykäysten aiheuttavan koirille mikrovammoja kaularankaan ja altistavan taluttajan nivelvammoille. WAW suojaa näiltä ongelmilta vaimentamalla nykäystä asteittain vahvistuen ja ehkäisemällä retkahdusta myös palautumisvaiheessa.

WAW-jousto arkikäytössä:

 • Suojaa koiraa kaularankavammoilta. Normaalin taluttimen kanssa jokainen nykäys altistaa koiran kaularangan mikrovammoille.
 • Suojaa taluttajaa revähdyksiltä ja nivelvammoilta. Yllättävät nykäykset voivat johtaa erilaisiin ranne-, olkapää-, nilkka- ja selkävammoihin.
 • Suojaa koiranpentua kasvuaikan. Pennun keho on vielä kehitysvaiheessa ja hihnakävely voi olla täynnä tempomista.

WAW Sportin pituudet (venyttämättömänä) ja painot nauhalenkit mukaan luettuna:

 • L: 27 cm, paino 36 g
 • XL: 30 cm, paino 50 g
 • XXL: 33 cm, paino 72 g

Koon valinta vetolajeihin:
WAWin jäykkyys vaihtelee koon mukaan, joten koon valintaan vaikuttaa koirien koko, määrä ja käyttötarkoitus. Tuotekuvissa on taulukko helpottamaan koon valintaa. Yhden koiran vetolajeissa käytetään yleensä L-kokoa. Isommissa, esim. 8 koiran, valjakoissa voidaan yhdistää esim. 2 kpl XXL-koon WAWia, peräkkäin tai rinnakkain. Autamme myös mielellämme valinnassa.

Koon valinta arkikäyttöön:
Katso kokotaulukko viimeisestä tuotekuvasta. Jos koirasi on suhteellisen rauhallinen ja kahden koon rajamailla, kannattaa valita pienempi koko. Esimerkiksi L-koko soveltuu vielä hyvin 35-kiloiselle normaalin hihnakäytöksen omaavalle koiralle.

Kestävyys:
Jokainen WAW-koko on testattu kestävyys- ja rasitustestein (yli 100 000 nykäisyä 2–4-kertaisesti vahvemmalla voimalla kuin koiran on mahdollista tuottaa). WAW on testattu toimivaksi -10 - +50 asteen lämpötiloissa. Käytännön kokemuksemme perusteella tuote on kestänyt hyvin myös Suomen talvessa.

Kiinnitys valjaisiin/pantaan:
WAW Sportissa on molemmissa päissä vahvat nauhalenkit. Sen voi pujottaa suoraan esim. valjaiden metallisolkeen/kiinnitysnaruun kiinni. Vaihtoehtoisesti voit lisätä WAW Sporttiin haluamasi kevyen karabiinihaan tai vahvan metallirenkaan tms. Arkikäyttöön sopii hyvin myös lukollinen malli WAW Basic, josta löytyy kokoja myös aivan pienille koirille.

Katso tästä moninkertaisen valjakkourheilun maailmanmestarin Igor Traczin kokemukset WAW Sportista:


Lisää WAWin ja perinteisten kuminauhajoustojen eroista voit lukea lisää blogiartikkelistamme.

Pituus:
25 cm
Korkeus:
2.9 cm
Leveys:
3 cm
Paino:
100 g