Virtuaalinen koirajuoksutapahtuma Traildog Virtual Canicross Sprint käytiin 1.-6.9.2020. Kiitos kaikille osallistuneille. Tilaa uutiskirjeemme etusivulta, mikäli haluat saada sähköpostitse tiedon tulevista tapahtumistamme.


TRAILDOG VIRTUAL CANICROSS SPRINT 2020

(in English below)

Juokse koiran kanssa -päivä tulee taas, ja sen kunniaksi Traildog.fi järjestää virtuaalisen koirajuoksuhaasteen, tällä kertaa sprinttimatkana!

Traildog kutsuu kaikki koiranomistajat haastamaan itsensä syyskuun ensimmäisellä viikolla 1.-6.9. Tapahtuma järjestetään virtuaalisena, eli voit juosta missä ja milloin vain sinulle sopivana hetkenä. Matkana on 1 km ja tapahtuma on ilmainen sekä kaikille avoin. Vain sinä ja koirasi - ja koko Suomi!

 1. Juokse koirasi kanssa 1 km matka
 2. Tallenna suorituksesi GPS-jälki
 3. Jaa suorituksesi Traildogille
 4. Odota tuloksia ja jännitä!

Juokse koiran kanssa -päivä on Suomen Valjakkourheilijoiden liiton ideoima tapahtumapäivä, jonka tarkoituksena on kannustaa ihmisiä liikkumaan enemmän koiriensa kanssa. Koira on myös juoksijan paras ystävä! Virallisena Juokse koiran kanssa päivänä su 6.9. järjestetään useita matalan kynnyksen koirajuoksutapahtumia ympäri Suomen. Suosittelemme osallistumaan mahdollisuuksien mukaan myös paikallisiin tapahtumiin (katso lisää tapahtumakalenterista). Traildogin virtuaaliseen koirajuoksuhaasteeseen voit osallistua mistä päin tahansa.

MISSÄ - Sinä valitset!

Osallistua voit missä vain sinulle ja koirallesi sopivalla reitillä. Tutulla lenkkipolulla, hiekkatiellä tai maastossa - kunhan se on turvallista ja saat aikaiseksi sopivan mittaisen lenkin. Reitin ei tarvitse olla ympyrän muotoinen, kunhan matkan pituudeksi tulee 1 km. Pyri välttämään ruuhkaisia ulkoilualueita ja -aikoja.

MITEN - Canicrossaten / juosten

Juokse koirasi kanssa 1.00 km pituinen matka ja tallenna se jollain GPS:ää hyödyntävällä laitteella, esimerkiksi urheilukellolla tai kännykällä. 

Juoksu suoritetaan yhdessä koiran kanssa, koiran ehdoilla. Voit canicrossata eli antaa koiran vetää vetovarustein tai juosta yhdessä omalla tavallasi. Koiralla on suositeltavaa olla päällä valjaat ja käytössä joustava talutin. 

MILLOIN - 1.-6. syyskuuta

Tapahtuma-aika on ti 1.9. - su 6.9.2020. Osallistumisaika päättyy su 6.9. klo 19:00. Juoksu on suoritettava tapahtuma-ajankohdan sisällä. Et siis voi osallistua aikaisemmin tehdyllä suorituksella.

LUOKAT - Kaikki mukaan!

 • Naiset
 • Miehet
 • Nuoret 14-17 v.
 • Lapset alle 14 v.

Osallistua voi myös lainakoiralla, ja sama koira voi olla juoksukaverina useammalla ihmisosallistujalla.

Osallistumalla olet mukana arvonnassa!

Kaikkien haasteeseen osallistuneiden kesken arvotaan monipuolinen ja erittäin laadukas Ruffwear Omnijore -vetovyö juoksijalle (ovh. 99,90 €)!

Arvonnassa on mukana automaattisesti kaikki haasteeseen suorituksensa lähettäneet, eli mukaan kannattaa tulla tasosta riippumatta! Arvonta suoritetaan tapahtuman jälkeen sunnuntaina 6.9. Voittajan nimi julkaistaan tulossivulla sekä Facebook-tapahtumasivulla.

SÄÄNNÖT

 • Suorituksen tulee olla yhtäjaksoinen eli ajanottoa ei saa laittaa tauolle vaikka pysähtyisitte kesken matkan. (Kytke laitteestasi pois mahdollinen taukojen automaattinen ajanpysäytysasetus eli auto-stop.)
 • Kyseessä on puhdas juoksuhaaste, joten esim. pyöräilijän käyttäminen koiran edessä kirittäjänä ei ole suotavaa.
 • Sama koira voi olla juoksukaverina useammalla ihmisosallistujalla.
 • Yksi ihminen = yksi osallistuminen (halutessasi juoksukaverinasi voi olla myös useampi koira)

OSALLISTUMINEN

Osallistuminen tapahtuu lähettämällä suoritustiedot 6.9. klo 19:00 mennessä verkkolomakkeella Traildogille osallistumissivulta.

Lomakkeeseen tulee syöttää seuraavat tiedot:

 • Suorituksen aika
 • Nimi
 • Luokka
 • Koiran nimi ja rotu
 • Paikkakunta
 • Linkki suoritukseen (ei julkaista)
 • Sähköpostiosoite (ei julkaista)

Pidä huoli, että juoksemasi matka on riittävän pitkä (1000 m). Alimittaisia suorituksia ei hyväksytä mukaan tuloslistalle, joten pelaa mieluummin varman päälle muutamalla extrametrillä. Tallenna vain 1km suoritus vaikka lenkkisi olisi pidempi. VINKKI: Useimmissa urheilukelloissa/-sovelluksissa voit asettaa joko tavoitematkan tai tietyn pituisen kierroksen. Tämä helpottaa oikean matkan mittaamista.

Suorituslinkki: Yleensä suoritus tulee olla asetettuna julkiseksi, jotta sen voi jakaa. Jakamastasi linkistä tulee päästä tarkastelemaan GPS:n piirtämää karttajälkeä ja aikajanaa.

Älypuhelinsovelluksia, joiden avulla voit tallentaa ja jakaa suorituslinkin, on esimerkiksi: Strava ja Sportstracker (esim. Samsung Healthissa tai Fitbitin omassa sovelluksessa ei ole linkkijakoa joten älä käytä sitä). HUOM! Kuva tai kuvakaappaus suorituksesta ei riitä, vaan tarvitsemme linkin suoritukseen.

Järjestäjä pidättää oikeuden hylätä vilpilliseksi tulkitut suoritukset.

TULOKSET

Osallistujalista tulee päivittymään verkkosivuillemme reaaliaikaisesti (ilman aikoja), joten voit seurata ketkä kaikki tuttusi ovat lähteneet mukaan haasteeseen. Tulokset aikoineen julkistetaan kuitenkin vasta tapahtuman päätteeksi.

#FOLLOWTHETAIL

Jaa juoksun ilosi! Käytä somessa tunnistetta #juoksekoirankanssa ja tägää @traildog.fi. Jaamme julkaisuja tilillämme. Haasta myös kaverisi mukaan! Voit kutsua muita mukaan esim. jakamalla Facebook-tapahtumasivun. Muista myös klikata oma osallistumisesi Facebook-tapahtumaan.

DISCLAIMER

 • Noudata viranomaisten ohjeistuksia COVID-19:ään liittyen! Vältä ruuhkaisimpia aikoja ulkoilureiteillä, pidä riittävästi väliä muihin ulkoilijoihin, juokse mieluiten yksin koirasi kanssa! Urheile vain terveenä. Koskee myös koiraa.
 • Traildog Finland pidättää oikeuden siirtää tai muuttaa tapahtuma-aikaa olosuhteiden niin vaatiessa.
 • Traildog Finland ole vastuussa tapahtuman osallistujista. Jokainen juoksee omalla vastuullaan.
 • Tapahtuma on leikkimielinen ja sen onnistuminen on kaikista osallistujista kiinni. Ollaan reiluja ja rehtejä toisillemme! 
 • Suorituksia tarkastellaan tarkemmin satunnaisotannalla. Traildog Finlandilla on oikeus hylätä osallistuja, jos suorituksessa epäillään vilppiä tai epäurheiljamaisuuksia.

BRIEFLY IN ENGLISH

Traildog Finland is organizing an open virtual canicross sprint event on the Finnish national Run With Your Dog day. The event is held  between 1.-6. September and entry is free of charge. You are invited to participate when ever, where ever you are!

 1. Run the distance of 1 km with your dog
 2. Log your run with a sports tracker app
 3. Send your entry to Traildog using a web form
 4. Wait for the results!

The entry form will need the following information: Your run time,  name, dogs name and breed, class, location, link to your activity (won't be published) and your email address (won't be published). You can participate until 19:00 (UTC+03) on Sunday, 6th September. You can find the entry form here.

The activity link must allow us to check the timeline and GPS-track of your activity. A photo or a screenshot will not do. Make sure your activity is set as public so we can see it. Only event organizers will see your activity. For eg.  Sports Tracker, Strava, Polar Flow, Suunto and Garmin apps are known to work well.

There are 4 classes: men, women, young 14-17 y and kids below 14 y.

You can run in canicross style or more casually without your dog pulling.

RULES:

 • Time must not be stopped even if you'd have to stop during the run (remember to inactivate possible auto-stop mode from your device)
 • This is a pure running challenge so you shall not use a biker/kickbiker in front to encourage the dog for extra speed. Fair game!
 • One human runner = one registration
 • Same dog can run with multiple human participants and you may complete your run with more than just one dog if you want

All participants will be entered in a raffle where you have a chance to win a Ruffwear Omnijore Hip belt for canicross (value 99,90 €)! The results will be published on result page and Facebook event page after the event. Note: Once you are registered, you can see your name already on the result page. Times and results will revealed after the registration time has ended on Sunday evening.